Fundació Drissa

Píndoles creatives Connexió Girona 2013

 

ORGANITZACIÓ

Fundació Drissa. Treballa en la inserció laboral i l'activació d'habitatges per a persones amb malaltia mental. L'Entitat ha iniciat un grup d'innovació per millorar o crear nous productes o serveis que permetin mantenir els llocs de treball creats.

 

REPTE
Innovar en els serveis que ja ofereix la fundació i a crear-ne de nous, en tots els casos incrementant el valor afegit que s'ofereix al client.

 

 

COL·LABORADOR IMPROBABLE

Mikel Morlas. Amb un perfil acadèmic multidisciplinari (gestió de RRHH, art i educació) i una trajectòria en diversos col·lectius en el camp de les pràctiques artístiques, combina el desenvolupament de projectes d'innovació educativa i formativa a organitzacions públiques i privades amb la seva activitat com a artista i comissari.

Artista en formació: Les Salonnières

 

PROPOSTA

Proposa treballar en un enfocament cap a la innovació en què la premissa no sigui buscar treballs que puguin desenvolupar " fàcilment" persones amb discapacitat (jardineria o neteja) sinó que el context organitzatiu contempli innovar en serveis a partir de una identificació del talent dels seus treballadores.

 

RESULTAT

En una primera reunió, es van identificar dos eixos fonamentals que definirien el futur de la col·laboració. D'una banda, a la Fundació DRISSA, es plantejava un debat sobre la projecció pública de la seva identitat. D'altra banda, en la mateixa gestió del procés d'innovació iniciat per l'organització, es debat entre la possibilitat d'adoptar una aproximació "bottom-up" o definir les innovacions des d'un òrgan "de dalt".

Per tractar d'abordar els dos debats i alhora proporcionar DRISSA una metodologia de treball diferent que pugui aportar resultats diferents als que ja s'havien produït en el seu procés d'innovació, Mikel Morlas i Les Salonnières decideixen dissenyar i dinamitzar un joc en el que van participar 20 persones de diverses seccions i àrees de la Fundació DRISSA.El joc consistia a generar relats individuals de cada participant al voltant de les seves motivacions, inquietuds i nivell de perícia en aspectes vinculats al treball, l'educació i el lleure. Els resultats del joc, a nivell col·lectiu, van servir per identificar possibles àrees d'exploració de nínxols de mercat, segons el talent ocult dels treballadors de la Fundació DRISSA. Les àrees destacades van ser les referents al social i l'art. Addicionalment es va recollir informació sobre la visió compartida de la identitat de l'organització; qual destaca la seva funció social per sobre de qualsevol altre aspecte. Aquesta lectura condicionarà la comunicació de la Fundació Drissa en el futur.

 

 

Connexió Girona són un programa promogut per: Ajuntament de Girona, mitjançant Bòlit Emprèn, un projecte impulsat per Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona

Amb la col · laboració de: SOC, Servei d'Ocupació de Catalunya, Generalitat
Fons Social Europeu, en el marc del Programa d'ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals

Harremanetarako

Conexiones improbables-i buruzko informazioa nahi baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan

Bidali
EB 2016/679 Araudian eta gure pribatutasun politikan (link) ezarritakoari jarraituz, zera jakinarazi nahi dizugu: zuk emandako datuak C2MASI S.L.-ren fitxategian sartuko ditugu, egiten dugun jardueraren inguruan zeu informatzeko. Datuetara sartu eta horiek zuzendu eta ezabatzeko, eta ahaztu, mugatu, mugitu eta kontra egiteko eskubidea duzu, horretarako C2MASI, S.L. (Castro Urdiales kalea, 8 01006, Gasteiz) helbidean idatziz jakinaraziz edo info@conexionesimprobables.com helbidera mezua bidaliz.

Harremanetarako datuak

info@conexionesimprobables.com
M +34 657 720 210

Conexiones improbables
C/ Fuente de la Salud Nº 9 Bajo
Vitoria-Gasteiz
01003
Espainia

Redes sociales

Enpresak bultzatuta

Europar Batasunak Jardunbide Egoki Moduan aitortutako Metodologia
Ekintzailetzaren Garapena eta Berrikuntzaren Sustapena 2018

N.I.C.E. 2014-ko Saria
Harpidetu zaitez gure Web-era Prentsa Lege oharra Pribatutasun Politika
Lan hau Creative Commons-en "Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional"-aren mende baimenduta dago
CONTACTO info@conexionesimprobables.com
M +34 673 608 790
C2+i
Cale Manuel Iradier 2, 2º
Vitoria-Gasteiz
01005 SPAIN
Newsletter Prensa Aviso Legal Política de privacidad

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Usamos cookies para las estadísticas de uso de la web. Si continúas navegando entendemos que aceptas esto.
Rechazar - Aceptar