Hemos actualizado la página, accede a la nueva versión de conexionesimprobables.es
Escola d’Art d’Olot

Píndoles creatives Conexió Girona 2013

 

ORGANITZACIÓ

Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot, l'única escola oficial d'art i disseny a Girona (província) i acull més de 400 alumnes, més enllà del programa formatiu vol mantenir una participació activa en el seu entorn social, educatiu, econòmic i cultural.

 

REPTE

Establir vincles entre l'Escola i el barri on s’ubica (Centre antic) amb la ciutat (Olot) per a millorar la percepció que es té des de aquesta ciutat tant cap a l'Escola com cap al barri. 

 

COL·LABORADOR IMPROBABLE

Tomás AragayCo-fundador jdel col · lectiu de teatre General Elèctrica. Des de l'any 2000 codirigeix ​​amb a Societat Doctor Alonso, que barreja gèneres, formes escèniques, i tipus de gent diferent creant la seva pròpia forma d'habitar l'escenari per crear un desplaçament en la percepció de l'espectador. Des del 2001 és director artístic del col-lectiu Celula i del festival MAPA. Guionista de películes com "Krampack", "A la ciutat", "Ficció" o "Blog", amb les que obté nominacions al millor guió en els premis Goya en 2000 i 2002. Des del 2002 és professor de guió a l'ESCAC (Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya).

Artiste en formació: Rafael Sánchez

 

PROPOSTA

Tomàs Aragay proposa compartir amb l'Escola l'experiència acumulada al llarg de 8 anys en la direcció i implementació del festival MAPA a Pontós, una experiència en la qual es van desenvolupar múltiples estratègies d'aproximació a la societat civil per a apropar-hi "l'art contemporani ", els seus beneficis i capacitats.

 

PROJECTE DESENVOLUPAT

El grup comença reflexionant sobre el valor de l'escola, l'única escola pública amb titulacions de grau superior a la província, i sobre la formació d'un/a artista en contraposició a altres oficis. Es posa també de manifest la poca integració a la ciutat de l'Escola tant per part de l'alumnat com per part del professorat.
 

RESULTATS

En el curs de la reflexió es comença repensar el concepte d'art, el fet que l'art estigui a tot arreu, la creativitat a l'abast de tots, i la utilitat de l'art com a mitjà d'expressió, crítica, autoconeixement, reflexió, provocació. S'organitza una sortida a l'exterior de l'Escola per detectar tot allò que puguem anomenar-lo com a “art”.
Es dibuixen dues línies de treball:

  • Trencar el ghetto de l'escola, acostar-lo a la ciutat aprofitant la Mostra de Pessebres proposant un Menjador de l'art on els alumnes puguin menjar amb els espectadors, explicar-los què és l'escola, que fan en ella i com viuen l'art.
  • Provocant la ciutadania amb preguntes sobre art i disseny; organitzant sessions formatives impartides per professionals de la ciutat a alumnes de l'escola; generant una activitat tipus tour, obert als alumnes ia la ciutadania en general, on es visitarien diversos comerços, fàbriques i tallers per conèixer in-situ la creativitat immersa en cada activitat; oferint els seus serveis a la població (comerços), presentant-se com un viver de gent qualificada per a resoldre i/o assessorar en temes de disseny; podent rebre encàrrecs per dissenyar i maquetar projectes de reforma, disseny gràfic, etc. que després siguin posats en pràctica pels industrials. Una activitat pensada com un negoci de proximitat en què s'hauria de comptar sempre amb el teixit humà i tècnic de la ciutat d'Olot.

 

 

Connexió Girona són un programa promogut per: Ajuntament de Girona, mitjançant Bòlit Emprèn, impulsat per Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona.



Amb la col · laboració de: SOC, Servei d'Ocupació de Catalunya, Generalitat, Fons Social Europeu, en el marc del programa d'ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals.

Harremanetarako

Conexiones improbables-i buruzko informazioa nahi baduzu, jar zaitez gurekin harremanetan

Bidali
EB 2016/679 Araudian eta gure pribatutasun politikan (link) ezarritakoari jarraituz, zera jakinarazi nahi dizugu: zuk emandako datuak C2MASI S.L.-ren fitxategian sartuko ditugu, egiten dugun jardueraren inguruan zeu informatzeko. Datuetara sartu eta horiek zuzendu eta ezabatzeko, eta ahaztu, mugatu, mugitu eta kontra egiteko eskubidea duzu, horretarako C2MASI, S.L. (Castro Urdiales kalea, 8 01006, Gasteiz) helbidean idatziz jakinaraziz edo info@conexionesimprobables.com helbidera mezua bidaliz.

Harremanetarako datuak

info@conexionesimprobables.com
M +34 657 720 210

Conexiones improbables
Herminio Madinabeitia 10 Kalea
01006 Vitoria-Gasteiz
Espainia

Redes sociales

Enpresak bultzatuta

Europar Batasunak Jardunbide Egoki Moduan aitortutako Metodologia
Ekintzailetzaren Garapena eta Berrikuntzaren Sustapena 2018

N.I.C.E. 2014-ko Saria
Harpidetu zaitez gure Web-era Prentsa Lege oharra Pribatutasun Politika
Lan hau Creative Commons-en "Reconocimiento-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional"-aren mende baimenduta dago
CONTACTO info@conexionesimprobables.com
M +34 673 608 790
C2+i
Cale Manuel Iradier 2, 2º
Vitoria-Gasteiz
01005 SPAIN
Newsletter Prensa Aviso Legal Política de privacidad

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.

Usamos cookies para las estadísticas de uso de la web. Si continúas navegando entendemos que aceptas esto.
Rechazar - Aceptar